Populaire meervallen – Geweldige tips voor het verzorgen van meervallen

93 views 1:03 am 0 Comments April 11, 2023

Meervallen zijn populaire dieren om te houden en te eten. Maar als u op zoek bent naar tips over geweldige recepten, zoekt u op de verkeerde plaats. Hier leer je hoe je meervallen als huisdier houdt en onderhoudt. Een van de redenen waarom mensen van meervallen houden, is omdat ze erg zelfvoorzienend zijn. Meervallen ruimen algen en andere organismen uit tanks op, waardoor het schoonmaken voor de viseigenaar gemakkelijker wordt. Meervallen ontlenen hun naam aan de katachtige snorharen op hun gezicht.

Er zijn zoveel verschillende soorten meervallen en ze variëren benefits of catfish in maten en vormen. Er is de Mekong-reuzenmeerval die tot 1,80 meter lang kan worden. Dit is duidelijk een vis die je niet gaat bezitten. Er zijn meervallen die gemakkelijker te houden zijn dan andere. De meervallen in dit artikel zijn de Black Spotted Corydoras, Peppered Corydoras, Leopard Corydoras en Loricariidae.

1. Black Spotted Corydoras: Deze meerval komt uit Venezuela en Guyana en kan iets meer dan vijf centimeter lang worden. De reden voor de naam is vrij duidelijk als je het ziet. Het is zilver met zwarte vlekken. Zwartgevlekte meervallen zijn goede huisdieren. Ze zijn niet agressief en zijn vreedzame dieren. Ze eten het liefst witte wormen of tubifex, maar visvlokken wel.

2. Peppered Corydoras: De bruingekleurde vis komt uit Brazilië. Het heeft ook vlekken, maar niet zo prominent als andere meervallen. Net als andere meervallen, behandelt hij gemeenschappelijke tanks en maakt hij de tank goed schoon. Het voedt zich met witte wormen, Tubifex en vlokken. De gepeperde meerval houdt van licht zuur water, dus controleer de pH-waarde. Hij houdt van zwemmen in hard water.

3. Leopard Corydoras: De Leopard-meerval komt uit de lagere Amazone. De reden voor de naam zijn de donkere vlekken over het zilverachtige lichaam die de neiging hebben om lijnen te vormen bij de staart. De luipaardmeerval is een gemakkelijke vis om te bezitten. Hij is rustig met andere vissen en gedraagt zich niet agressief. Het geniet van vergelijkbare watercondities als de gepeperde meerval en eet dezelfde items. Deze vissen zwemmen meestal rond de bodem van de tank op zoek naar voedsel dat de anderen hebben gemist.

4. Loricariidae: deze vissen zijn bedekt met benige platen en zijn een hit bij visliefhebbers. Ze hebben een zuignap en zuigen tanks zo goed als vacuüm. Ze eten graag de algen en andere kleine organismen, wat het schoonmaken van de tank gemakkelijker maakt. Deze vissen mogen niet worden gebruikt als vervanging voor schoonmaken. Er moet nog steeds schoongemaakt worden. De meeste soorten van deze meerval zijn nachtdieren, dus misschien zie je ze overdag niet. Ze geven de voorkeur aan licht zuur water (6,0 – 7,5 pH) en een temperatuur tussen 72-82 graden Fahrenheit. Ze zijn goed in tanks met andere vissen, maar kunnen vechten met vissen van hun eigen soort. Deze vissen houden van wormen, insectenlarven en algen. Ze moeten ‘s avonds worden gevoerd. Veel van deze vissen worden alleen verkocht om algen te eten. Sommigen van hen kunnen uitgroeien tot grote vissen, maar velen blijven relatief klein en zuigen ‘s nachts de algen op. Er zijn er die in gevangenschap worden gekweekt omdat ze zo’n populaire vis zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *